Overslaan en naar de inhoud gaan

Doel 2: FANC geeft goedkeuring voor vervanging leiding

Op vrijdag 23 november 2018 hebben het FANC en zijn technisch filiaal Bel V hun goedkeuring gegeven voor de vervanging van een deel van een koelwaterleiding.
 

Op maandag 23 april 2018 constateerde de exploitant ENGIE Electrabel een klein lek in een veiligheidskoelwatercircuit van Doel 1. De reactor werd na die gebeurtenis stilgelegd en de revisie voor het onderhoud van Doel 1 werd vervroegd om de herstelling uit te voeren. Vervolgens werd Doel 2 stilgelegd, zoals gepland, om de revisie voor het onderhoud van de reactor uit te voeren. Er werd daarbij gepland om gedurende dat onderhoud de gelijkaardige leidingen van Doel 2 te inspecteren.

Op vrijdag 2 november 2018 gaven het FANC en zijn technisch filiaal Bel V al hun goedkeuring voor de vervanging van het betrokken gedeelte van de leiding in Doel 1 waar het lek was vastgesteld. Die werkzaamheden zijn intussen bezig.

De exploitant besliste om ook vervangingswerkzaamheden uit te voeren op de gelijkaardige leiding van Doel 2. Die werkzaamheden werden op 23 november goedgekeurd en werden intussen door de exploitant opgestart.

Vooraleer het FANC groen licht kan geven voor de heropstart van beide reactoren, moet de analyse naar de oorzaak van het lek volledig worden afgerond. Het FANC en zijn technisch filiaal Bel V blijven de situatie nauwlettend opvolgen.

Aangezien de twee reactoren momenteel stilliggen, hebben de werkzaamheden geen impact op de veiligheid van de installatie, de personeelsleden, de bevolking of het leefmilieu.

Lees ook:

>> Zie het webbericht van 05/11/2018
>> Zie het webbericht van 31/08/2018
>> Zie het webbericht van 18/06/2018
>> Zie het webbericht van 02/05/2018
>> Zie het webbericht van 28/04/2018