NL : FR
 RSS
Arrow Sitemap

Onze missie 

' Het FANC bevordert de doeltreffende bescherming van de bevolking, werknemers
en het leefmilieu tegen het gevaar van ioniserende straling '.

RADON

Het FANC publiceert de inspectieverslagen van de waterstofvlokken in Doel 3 en Tihange 2


Op 17 november 2015 gaf het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) groen licht voor de heropstart van de reactoren van Doel 3 en Tihange 2, na 3,5 jaar onderzoek als gevolg van de ontdekking van indicaties van waterstofvlokken in de reactorvaten van deze reactoren. Na deze evaluatie en op basis van het advies van verschillende onafhankelijke experts, besloot het FANC dat alle aspecten op het vlak van veiligheid in dit dossier afdoende waren beantwoord. Niettemin eiste het FANC dat ENGIE Electrabel op regelmatige tijdstippen nieuwe inspecties van deze reactorvaten zou uitvoeren.

Na deze nieuwe inspecties in november 2016 in Doel 3 en in april 2017 in Tihange 2 publiceerde het FANC op zijn website de belangrijkste conclusies van zijn evaluatie en uitte het geen enkel bezwaar tegen de heropstart van de reactoren voor de volgende splijtstofcycli.

>> Lees hier onze berichten:

     - 08/12/2016: "Geen toename van waterstofvlokken in Doel 3"
     - 05/05/2017: "Geen toename van waterstofvlokken in Tihange 2"

In het kader van zijn transparant beleid, publiceert het FANC nu ook de volledige resultaten van deze nieuwe inspecties in Doel 3 en Tihange 2 en zijn gedetailleerde conclusies.

>> Lees hier de conclusie van het FANC en de inspectieverslagen van Doel 3 en Tihange 2


14 Juni 2017


Contact

 
 
 

INES

 


 printvriendelijk  Home

Copyright 2013 © - Wettelijke vermeldingen